امروز ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ | ساعت به وقت تهران : ۱:۵۹ ق٫ظ

اجلاس مشورتی شوراهای کلانشهرها و مراکز استان‌ها در اهواز برگزار شد

اهواز- عصر اتحاد: شصت و ششمین اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و شهرهای مراکز استان‌ها (سومین اجلاس در دوره ششم) در روزهای ۲۸ و ۲۹ دی‌ماه به میزبانی شهر اهواز برگزار شد.

*اختیارات شوراها در برخی موضوعات در حال کاهش است

نایب رئیس شصت و ششمین اجلاس مشورتی شوراهای کلانشهرها و مراکز استان‌ها با بیان اینکه نگاه و برخی اقدامات در دولت به سمت دیگری در حال حرکت است، گفت: نگاه و برخی اقدامات در دولت در حال حرکت به سمت دیگری است و اختیارات شوراها در برخی موضوعات در حال کاهش است.

سیاوش محمودی اظهار کرد: بنای نظام مقدس جمهوری اسلامی این است که امورات و اداره کشور را به مردم واگذار کند؛ شعار و ادعای این انقلاب، مردم‌سالاری دینی است و مردم بر اساس دین، امورات کشور را اداره می‌کنند و در رأس این کار شوراها به عنوان یکی از ابزارهای اداره امور توسط مردم هستند.

وی افزود: بر اساس قانون، اختیاراتی به شوراها داده شده و بر این اساس می‌توانند اداره امور شهرها را انجام دهند. در قوانین اساسی جمهوری اسلامی، شوراها به عنوان ارکان تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی مشخص شده‌اند اما با توجه به اینکه شرایط مهیا نبوده عمر شوراها زیاد نیست بنابراین باید مردم‌سالاری را تمرین کنیم و به نتیجه برسیم.

برگزاری انتخابات هیات رییسه و تشکیل کمیسیون‌های چهارگانه، بررسی و طرح پیشنهاد اصلاح برخی از قوانین و مقررات مربوط به مدیریت شهری، گزارش اعضا از مسائل و مشکلات شهرهای مراکز استان و اعلان عناوین جلسات کمیسیون های تخصصی چهارگانه و بررسی موضوعات، چهار دستور جلسه اصلی این مجمع مشورتی بودند.
بنا به این گزارش اعضای حاضر در این مجمع با برگزاری انتخابات و تشکیل چهار کمیسیون تخصصی، شامل کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری، کمیسیون حقوقی و قضایی و کمیسیون توسعه و عمران شهری به موضوعات مهم کلان ملی و محلی مربوط به مناطق مختلف کشور در این اجلاس پرداختند.

در این جلسه ابهامات قانون هوای پاک و ارائه راهکارها برای وصول مطالبات شهرداری‌ها از شرکت‌ها و صنایع آلوده و موظف کردن این صنایع به پرداخت حق آلایندگی بررسی شد.

موضوع اصلاح و تعیین مقیاس استاندارد سنجش آلودگی هوا برای شناسایی شهرهای آلوده و اقدام برای وصول عوارض آلایندگی و موظف کردن صنایع آلوده برای پرداخت آن‌ها از دیگر مطالب عنوان شده در این کمیسیون بود.

در ادامه این موضوع بر تبصره ۳ ماده ۲۷ عوارض سبز که می‌گوید شرکت‌های آلاینده اگر ظرف مدت تعیین شده حق آلایندگی خود را پرداخت نکنند مشمول ۰/۵، ۱ یا ۱/۵ درصد از محل فروش خود برای عوارض سبز می‌شوند، بررسی شد.

در ادامه این جلسه طرح الزام تخصیص بودجه توسط دولت برای جلوگیری و کنترل شهرهای دچار فرونشست مطرح و بر جلوگیری حفر چاه‌های غیرمجاز و مجوزهای سیاسی در این حوزه تاکید شد.

استفاده از پساب فاضلاب و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای بهره‌گیری از این پساب‌ها در حوزه کشاورزی و جلوگیری از حفر چاه‌های جدید و مجوزهای بدون کارشناسی برای کشاورزی از موضوعاتی بود که برای کاهش فرونشست ضروری عنوان و بر توسعه همکاری شهرداری‌ها با شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید شد.

اعلام خطر برای مناطق پرخطر در بحث فرونشست و همکاری با موسسات تخصصی در این حوزه و همچنین پیگیری و تلاش برای توزیع همگن امکانات و حمایت‌های مالی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر و بالاتر از آن از موضوعاتی بود که در این کمیسیون بر آن تاکید و مورد بررسی قرار گرفت.

لینک کوتاه :

https://asretehad.ir/?p=1191

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

روابط عمومی شهرداری اهواز
اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اهواز(بهمن ماه1401)
#الگوی مصرف برق
شهرداری اهواز
اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اهواز
IMG-20220511-WA0043
شهرداری اهواز