به گزارش خبرنگار عصر اتحاد، علی شهبازی روز پنجشنبه در بازدید تعدادی از بزرگان و کشاورزان مناطق بالادست و پایین دست سد کرخه و نیز تعدادی از خبرنگاران از آخرین وضعیت تنش آبی این سد با بیان این مطلب فوق افزود: سد کرخه با ظرفیت پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب ظرفیت، بزرگترین سد خاکی خاورمیانه است که وظیفه تامین آب ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی پایین دست سد را به عهده دارد.
وی ادامه داد: آب ذخیره شده در این سد جوابگوی کشت تابستانه و پاییزه نیست به همین دلیل پس از نشستهای مختلف با نخبگان کشاورزی ، در قالب شورای کشاورزی استان برنامهی منابع و مصارف کشاورزی در حوزهی کرخه و همچنین توجه به اهمیت تامین آب پاییزه مصوب شد که بر این اساس در کشت تابستانه ۴۰ هزار هکتار الگوی کشت کم آب بر در نظر گرفته شده که با حجم آب مشخص ، توزیع مکانی و زمانی آن در قالب قرارگاههای شهرستانها مشخص شده و در اختیار سازمان آب و برق قرار گرفته است.
معاون طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان افزود: باید در نظر داشته باشیم در تامین آب بخش کشاورزی اولویت اول ما یعنی نیازهای زیست محیطی و دامهای سنگین با مشکل مواجه نشوند. به هر حال کشاورزی شغل قالب در حوزه کرخه است.
معاون طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان اظهار کرد: شبکه آبیاری پایین دست کرخه بسیار گسترده و شامل صدها کیلومتر رودخانه، شبکه و کانال آبرسانی است به همین دلیل در صورت برداشت آب بیش از سهمیه تعیین شده در دورترین نقاط پایین دست سد کرخه مشکل ایجاد میشود.
وی افزود: سد و حوضه آبریز کرخه در سه سال گذشته با خشکسالی بسیار شدید مواجه بود که این شرایط اگرچه به دلیل بارشهای مناسب و صرفه جوییهای ناشی از عدم کشت تابستانه مقداری بهبود یافته ولی همچنان این سد از شرایط خشکسالی عبور نکرده است.