به گزارش خبرنگار عصر اتحاد، شینا انصاری در کارگروه هوای پاک و شواری حفاظت کیفی رودخانه کارون که امروز (۱۳ آذرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به آلودگی آب، خاک و هوا در خوزستان اظهار کرد: در این سفر دو روزه با بازدیدهایی که از واحدهای نفتی ، کشت و صنعت نیشکر و کانون های گرد و غبار داشتیم، با انباشتگی کارهای انجام نشده مواجه شدیم. مشکلاتی که بعضی به چالشهای عدیده ای تبدیل شده اند .
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تاثیر فعالیتهای گذشته در آلودگیها تصریح کرد: اگر اقدامات مورد نیاز در زمان خود انجام میشد وضعیت محیط زیست خوزستان اینقدر بغرنج نمیشد. باید موضوع محیط زیست در خوزستان به صورت خاص دیده و دنبال شود.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به اینکه مسایل آلودگی خوزستان باید با نگاه و اولویت ویژه دنبال شود افزود: مشکلات انباشته شده خوزستان به سرعت قابل حل نخواهد بود و همه باید برای کاهش آلودگی ها کمک کنند.
وی بیان کرد: درست است وجود صنایع ضرورت دارد اما باید برای کاشه آلایندگی تلاش شود.
وی ادامه داد: ایران رتبه هفتم یا هشتم را کشورهای منتشرکننده گاز های گلخانه ای قرار دارد و متاسفانه وضعیت اقتصادی مناسبی هم در این مورد نداریم.
انصاری در خصوص هزینهکرد عوارض آلایندگی بیان کرد: در کلیات بودجه سال آینده آمده است که ۳۵ درصد عوارض با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست کشور و سازمان برنامه و بودجه صرف مسائل محیط زیستی شهرها شود.
وی با اشاره به مشکلات مطرح شده در این نشست افزود: در مورد پرورش گونههای غیربومی مهاجم، توزیع عوارض آلایندگی و دیگر مسائل مطرح شده پیگیریهای لازم انجام میشود. هفته آینده کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا مشخصا با موضوع خوزستان کاهش آلایندگیهای کلانشهر اهواز برگزار میشود تا اقداماتی که منجر به تغییر ملموس میشوند انجام شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باید برنامه زمانبندی کاهش گرد و غبار و فلرها مشخص ارائه شود و قابل پایش باشد. با توجه به مشکلات محیط زیستی خوزستان این آمادگی وجود دارد که در حوزهها و محورهای مختلف، کارگروههایی تشکیل و موضوعات خوزستان از این نظر با جدیت دنبال شوند.