عصر اتحاد: مهرداد شریفی پیش از ظهر امروز یکشنبه در نشست هیأت رئیسه دانشگاه با اصحاب رسانه که به مناسبت آغاز هفته سلامت برگزار شد با بیان اینکه در این حوزه سه اولویت اصلی وجود دارد، تصریح کرد: اولویت اول کاهش هزینه از جیب مردم است لذا اگر بخواهیم عدالت در سلامت ایجاد شود باید نگاه مردم را از درمان محوری به سوی بهداشت محوری سوق دهیم.
وی با اشاره به عدالت در سلامت به عنوان معیار دوم گفت: امروز بیش از هزاران واحد بهداشتی اعم از مرکز جامع سلامت روستایی، مرکز جامع سلامت شهری، خانه بهداشت و پایگاههای سلامت در دورترین و صعب العبورترین مناطق ارائه خدمت میکنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه دارد: ارتقای کیفیت خدمات اصل سوم است که در این راستا در مدت کوتاه بازدیدهای خوبی صورت گرفته و از حالت کمی به کیفی رسانده شده است.
دکتر شریفی با بیان اینکه در حوزه سلامت ۲۰ درصد نقش داریم، تصریح کرد :۸۰ درصد سلامت در قالب همکاری بین بخشی است که متأسفانه فاصله بسیار است اما ارتباط ما با ادارات و حوزههای مرتبط با این زمینه برقرار شده است.
به گفته وی، شعار امسال سازمان جهانی بهداشت «شروعی سالم و آیندهای امید بخش» است و شعار هفته سلامت در کشور ایران «سرآغازی سلامت، آیندهای سرآمد» تعیین شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: نواخته شدن زنگ سلامت در یک دبیرستان به صورت نمادین، اجرای برنامههای آموزشی، پزشکی خانواده و نظام ارجاع با نظام سلامت محور از جمله برنامههای هفته سلامت هستند.
دکتر شریفی به ایجاد چالش در حوزه جمعیت اشاره و عنوان کرد: دانشگاه در این راستا اقداماتی انجام داده و رتبه اول دانشگاه کشور را دارد اما همچنان نیازمند کار است.
وی گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۳، از ۶۴ هزار موالید سه هزار کاهش موالید داشتهایم که در خوزستان مشکل حوزه جمعیت مربوط به تجرد است.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ۳۰ درصد افراد بالای ۲۰ سال دچار فشار خون هستند.
شریفی با بیان اینکه آموزش باعث تغییر رفتار و نگرش میشود، تصریح کرد: باید سواد سلامت مردم را بالا برد. حدود ۸۰ درصد مردم خوزستان از تحرک لازم برخوردار نیستند و این زنگ خطر است.
وی عنوان کرد: به ازای هر ۲۰ هزار مرگ در کشور، حدود ۷۰۰ هزار مصدوم وجود دارد و سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ نوزاد جان خود را در حوادث ترافیکی از دست دادهاند.